Pàgina d'inici > Baccalaureatus_I, Baccalaureatus_II, Cultura clàssica, Latinus_IV_ESO, Què hem trobat a la xarxa? > El Colosseu romà obre al públic els calabossos dels gladiadors

El Colosseu romà obre al públic els calabossos dels gladiadors

 


 

Els calabossos subterranis del Colosseu romà, considerat com un dels grans assoliments de l’arquitectura i on els gladiadors s’enredaven en combats mortals, s’obriran al públic per primera vegada.                                                                                                 

Una zona superior de l’antic monument que era tancada des de la dècada de 1970 també serà accessible per als visitants i els oferirà una vista de l’antic fòrum de Roma.
L’obertura de les sales subterrànies, on els lleons i els tigres eren engabiats i els gladiadors esperaven per trobar la seva destinació, i del tercer nivell superior de l’amfiteatre de l’any 80 DC es produeix després de la recent restauració del monument.

“La gent tindrà per primera vegada l’oportunitat de baixar als llocs on s’organitzaven els jocs i espectacles”, va dir Rossella Reva, directora del Colosseu.
Des de la Libitina Porta – “Porta de la Mort” -, a través de la qual els cossos sense vida eren portats fora de l’amfiteatre -, els visitants podran entrar en les “entranyes” del Colosseu.

El Colosseu, que va ser visitat per uns 4,5 milions de persones en els primers vuit mesos de 2010, es troba en un estat lamentable i abans de la reobertura de les noves àrees, només el 35% del monument era accessible per als visitants.
A principis d’aquest any, després que caiguessin uns trossos de l’estructura, es va rellançar el debat sobre la seguretat dels visitants en el monument i, en general, l’estat dels tresors arqueològics d’Itàlia.
Al juliol, el Ministeri de Cultura va dir que estava buscant patrocinadors privats per tractar de tancar un forat de 25 milions d’euros en fons per a la restauració i neteja.

Notícia aportada per l’alumna de 1r BAT Montserrat Nogal

Font:  http://www.culturaclasica.com/?q=node/3811

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: