Pàgina d'inici > Baccalaureatus_I, Baccalaureatus_II, Latinus_IV_ESO, Què hem trobat a la xarxa? > Estatueta romana, excavació de Baelo Claudia

Estatueta romana, excavació de Baelo Claudia

Abril 15, 2010

L’excavació que la Conselleria de Cultura està duent a terme en el “Decumanus Maximus” (carrer principal) del conjunt arqueològic de Baelo Claudia a Cadis ha permès trobar una estatueta romana de poc més de vuit centímetres que data dels segles I o II d.C.

Fonts de la Conselleria de Cultura van explicar a Europa Press que la peça, que actualment està en procés de restauració, sembla estar relacionada amb el culte als déus i genis protectors romans. Segons van indicar, es tracta d’un probable Hèrcules, representat gairebé despullat, vestit tan sols amb un sol calçó i un casc que li cubreix el cap (com un murrió). Així van descriure aquesta figura de bronze, que també representa una forta complexió física, barba curta i el peu esquerre lleugerament avançat al dret. A la seva mà esquerra, oberta, probablement hi portava les pomes del jardí de les Hespèrides, i a la mà dreta (que té el braç cap a dalt i el colze doblegat) la maça, que no s’ha conservat.

Segons les mateixes fonts, el descobriment durant la intervenció arqueològica del “Decumanus Maximus” (que continua en marxa) ha permès documentar l’estatueta en un context domèstic, que relacionaria el seu culte a un àmbit privat a mesura de geni protector en un paper lligat a la intimitat. Baelo Claudia és un dels conjunts arqueològics enclavats a la Xarxa d’Espais Culturals d’Andalusia (RECA), on la Conselleria de Cultura ha organitzat una sèrie d’activitats per celebrar el Dia d’Andalusia. L’objectiu d’aquestes activitats és apropar els ciutadans d’una manera més lúdica al patrimoni andalús i difondre els valors que aquest llegat històric representa, com a senyal d’identitat cultural i element de desenvolupament sostenible.

Notícia traduïda i aportada per Norma Pedemonte, 1r Bat.

http://historiayarqueologia.wordpress.com/2010/02/28/hallan-una-estatuilla-romana-en-la-excavacion-del-decumanus-maximus-de-baelo-claudia/

%d bloggers like this: