Pàgina d'inici > Baccalaureatus_I, Baccalaureatus_II, Latinus_IV_ESO, Què hem trobat a la xarxa? > Ars medica, una exposició sobre la salut a l’època romana

Ars medica, una exposició sobre la salut a l’època romana

Abril 7, 2010

El vint-i-dos de febrer, es va inaugurar una exposició dedicada a la medicina en època de l’Imperi Romà anomenada “Ars Medica, la medicina a l’època romana”. És una exposició produïda pel Museu de Sant Boi i que es podrà visitar fins al 18  d’abril gratuïtament a les Termes Romanes situades a l’avinguda Maria Girona de la població de Sant Boi.

L’art de guarir des de l’antiguitat s’ha entès de diferents maneres. La seva concepció inicial estava vinculada amb la religió i la màgia però més endavant es considera la medicina com una ciència. L’exposició “Ars Medica” fa un recorregut didàctic sobre aquesta evolució.

En la prehistòria les plantes curatives eren incorporades en els coneixements de la pràctica pre-mèdica .Els fets immaterials eren relacionats amb la medicina pels nostres avantpassats i els càstigs divins i els pecats segons els homes que dominaven l’art de guarir eren la causa de les malalties.

La figura del metge s’inicia aplicant les primeres pràctiques homeopàtiques. Durant la civilització grega per primera vegada la medicina va esdevenir una ciència. El pensament racional i l’estudi i observació de la natura van assentar les bases de la nova concepció de la medicina. El segle III aC va néixer la figura del metge com l’entenem actualment.

Aquesta exposició fa una revisió sobre la pràctica del guariment a l’època romana, una civilització que va aplicar les primeres pràctiques homeopàtiques amb antídots o contraverins, i on no van faltar els archiatri, metges municipals que estaven obligats a curar els més necessitats gratuïtament.

També en el taller es podrà experimentar “directament” amb els estris que feien servir, com preparar un senzill analgèsic per al mal de dents com era la sal amb aigua, la salmorra, o fer una corona de flors contra la migranya.

Font de la notícia: l’alumna Carla Bermejo de 1r BAT.

Enllaç:  http://achv.wordpress.com/2009/02/26/ars-medica-una-exposicio-sobre-la-salut-a-l’epoca-romana/

Anuncis
%d bloggers like this: